Bahan-bahan :
330 gm tepung gandum
30 gm susu tepung
8 gm serbuk koko
3 gm baking Powder
3 gm soda
200 gm choc rice
60 gm cornflakes – kisar kasar
80 gm Almond nibs – panggang
250 gm butter
70 gm gula halus
90 gm gula perang
1 sudu teh esen vanilla
1 sudu teh butter flavour
1 sudu teh perasa mocca
5 gm Nescafe
5 gm air panas ( Nescafe + air panas – pes )
1 biji telur
30 gm susu tepung
8 gm serbuk koko
3 gm baking Powder
3 gm soda
200 gm choc rice
60 gm cornflakes – kisar kasar
80 gm Almond nibs – panggang
250 gm butter
70 gm gula halus
90 gm gula perang
1 sudu teh esen vanilla
1 sudu teh butter flavour
1 sudu teh perasa mocca
5 gm Nescafe
5 gm air panas ( Nescafe + air panas – pes )
1 biji telur
Hiasan :
Cara Penyediaan :
1. Tepung, koko, baking powder, soda, serta susu tepung, satukan semua bahan kering dan diayakkan bersama.
2. Kemudian putarkan dengan kelajuan yang sederhana, mentega, gula, vanilla, butterflavour, moca dan nescafe paste sehingga ia sebati.
3. Masukkan telur dan pukul sebentar dan masukkan campuran bahan yang diayak tadi digaul hingga sebati. Akhir sekali masukkan, coc rice, ambong nibs dan cornflakes, gaul hingga rata.
4. Sediakan dulang pembakar dan letakkan diatas dulang dengan sudu, sedikit demi sedikit. Bakar di dalam ketuhar pada suhu 170C selama 20 – 25 minit.
5. Apabila sudah masak, sejukkan ia sementara itu cairkan coklat masakkan putih secara double boiler. Paipkan diatas biskut yang telah sejuk tadi. Akhir sekali, hiaskannya dengan badam bakar di atasnya.
Harga : RM30.00
Pos : RM8 wm, RM12 em
SELAMAT MENCUBA
Tiada masa?? Order je. Memang berbaloi
Ombak Rindu for sale
BELI SEKARANG |
Harga : RM30.00
Pos : RM8 wm, RM12 em
Minimum order : 5 bekas (boleh campur)
Whatsapp 0105437705
Atau klik SINI
Like FB PageElisya Baker
No comments:
Post a Comment